Over ons

Al drie generaties lang bedient Gerritsen de wereld van theater, televisie en film en is daarmee een begrip voor velen in de industrie. Opgezet door wijlen Joop Gerritsen, opende wij onze deuren in 1878 en al snel werdde naam “Jo Gerritsen” de standaard in kostuums. Nadat zijn zoon het bedrijf over had genomen werden grote optochten, opera’s en theaterstukken aan het repetoïre toegevoegd en twee generaties verder behelst de cliëntele inmiddels een groot deel van de entertainmentindustrie, bedrijven, fotografen, stylisten en particulieren.

Een van de vaste klanten was het bedrijf “De Costumiers” met als boegbeeld Myriam Pol. Al jaren kind aan huis dus toen zij hoorde dat de oude Joop opvolging zocht voor zijn bedrijf, was de keuze snel gemaakt. Met de overname voerde Myriam flink wat veranderingen door. Waar bij de oude Joop de nadruk meer lag op kappen en grime, wilde zij, door haar grote voorliefde daarvoor, zich meer storten op de verhuur van kostuums.

Daarbij kwam ook het ontwikkelen en vervaardigen van nieuwe ontwerpen en zelfs maatkleding op den duur. Historische correctheid staat sindsdien voorop met een kien oog voor details in alles wat Gerritsen produceert. Zelfs in zulks hoge mate dat musea hier naartoe komen voor referentie betreffende bepaalde exposities, of om simpelweg te putten uit een collectie die uniek is in Nederland. Een organische collectie die dagelijks groeit door nieuwe aankopen en evolueert met de tijd mee.

Deze site dient om u een indruk te geven wat wij hebben en allemaal kunnen. Een kostuum is iets persoonlijks, het uiterlijk van een pak verandert door de persoon die het aan heeft. Wij nodigen u graag uit om samen met u een pak uit te zoeken wat als gegoten zit. Niet alleen op uw lichaam, zeer zeker ook op uw idee!